Mode
Saturday, March 24, 2018

 

Mallrat e ndaluar për postim

Lista e mallrave te ndaluara sipas shteteve.

MALLRA TE NDALUARA NE SHQIPERI

Ndalohen sendet për të cilat është i ndaluar importimi apo qarkullimi në vendin e destinacionit. Ndalohen monedhat, biletat e bankës, kartëmonedhat, çeqet e udhëtimit, platin, ar, sende të çmueshme.
Ndalohet dërgimi nëpërmjet shërbimeve postare ose marrja në dorëzim prej tyre e kolive që përmbajnë sende që për natyrën e tyre paraqesi rrezik për jetën dhe shëndetin e  njerëzve, siç janë lëndët plasëse, narkotike, djegëse dhe radioaktive, helmet, armët, e të tjera të kësaj natyre si edhe e atyre   që përmbajnë literaturë pornografike.
Ndalohen kolitë që përmbajnë sende që për natyrën e tyre prishen shpejt dhe nuk iu rezistojnë kushteve të transportit. Ndalohet futja në shtypshkrime  dhe cekograme e  njoftimeve ose dokumentave që kanë karakterin e një korrespondence aktuale dhe personale.


Minimize

Amerikë

Kafshë të gjalla, përjashtim bëjnë bletët, krimb mëndafshi, insekte të caktuara.
Mishi.
Prodhimet e përditshme; vezët e zogjve, produkte ushqimore, mjaltë natyral
Produkte të tjera me origjinë shtazore.
Pemët edhe bimë të tjera, qepujka, rrënjë dhe lule si dhe gjethe dekorative
Fruta, arra, agrume dhe pjepra.
Kafe, çaj dhe erëza
Drithëra
Niseshte, grurë etj.
Farat vajore dhe frutat me përmbajtje vajore, fara, fruta, bimë industriale ose mjekësore, kashta dhe tagjia
Rrëshirat dhe lëngje te ndryshme.
Duhani dhe zëvendësuesit e përpunuar të duhanit
Yndyrnat bimore, vajrat dhe produktet e tyre
Ushqime të përgatitura, pije, pije alkoolike, uthull.
Lëndët djegëse minerale dhe vajrat minerale (karburantet e djegshme, vajrat dhe produktet e tyre).
Kimikate inorganike, përbërës organik ose inorganik të metaleve të çmuara( eksplozivë, lëndë të ndezshme)
Kimikate organike (narkotike, opium)
Pleh
Produkte farmaceutike, substanca infektuese, serum, ushqime pa markë.

Minimize

Angli

Kafshë të gjalla
Mishi
Peshku dhe guackore të tjera ujore
Produkte me origjinë shtazore
Pemët edhe bimë të tjera, qepujka, rrënjë dhe lule si dhe gjethe dekorative
Perimet ushqimore, rrënjë dhe zhardhokë të ndryshëm.
Farat vajore dhe frutat me përmbajtje vajore, fara, fruta, bimë industriale ose mjekësore, kashta dhe tagjia.
Squfur, gurë, material suvatimi, gëlqere dhe çimento
Kimikate inorganike, përbërës organik ose inorganik të metaleve të çmuara (të gjitha substancat radioaktive të cilat lëshojnë rrezet alfa, beta ose gama)
Pleh
Eksplozivë
Gëzof
Libra të shtypura, gazeta, piktura dhe produkte të tjera të industrisë së printimit, që  kanë në përmbajtje tema të turpshme dhe të frikshme.
Pajisje që mund të realizojnë imitimin e ndonjë pulle aktuale postare.
Makineri dhe pajisje elektrike dhe pjesët e tyre, regjistrues të zërit dhe riprodhuesit.
Armët dhe pjesët përbërëse që klasifikohen si municione të luftës.
Vepra arti, koleksionist dhe antik, mallra që janë në kundërshtim me të drejtën e autorit. CITES, 

Minimize

Austri

Kafshë të gjalla
Mishi
Peshku dhe guackore të tjera ujore
Prodhimet e përditshme; vezët e zogjve, produkte ushqimore, mjalt natyral
Produkte me origjinë shtazore
Pemët edhe bimë të tjera, qepujka, rrënjë dhe lule si dhe gjeth dekorativ
Perimet ushqimore, rrënjë të caktuara dhe zhardhokët
Fruta, arra, agrume dhe pjepra.
Kafe, caj dhe erëza
Drithëra
Farat vajore dhe frutat me përmbajtje vajore, fara, fruta, bimë industriale ose mjekësore, kashta dhe tagjia.
Rrëshirat dhe lëngje
Yndyrnat bimore , vajrat dhe produktet e ndarjes së tyre
Përgatitjet prej drithrave, miellit apo niseshte qumshtit/produktet e ëmbëlsirës
Pregatitjet prej zarzavateve, frutave, dhe pjesë të tjera bimore
Pije alkoolike dhe uthull
Mbetjet dhe kthimet nga industritë ushqimore, foragjere e pregatitur për kafshët
Duhani dhe zëvendësuesit e përpunuar të duhanit.
Squfur, gurë, material suvatimi, gëlqere dhe çimento
Lëndët djegëse minerale dhe vajrat minerale
Kimikate inorganike, përbërës organik ose inorganik të metaleve të çmuara, (acid kloorhidrik , acid sulfurik , nitrat kalciumi)
Kimikate organike
Produkte farmaceutike, produkte që përmbajnë substancë narkotike
Pleh
Sapun, preparatet larëse, preparate lubrifikimi
Substancë albuminoide, niseshte të modifikuar, enzima ngjitëse
Eksplozivë
Produkte të ndryshme kimike
Disqe fotografike apo disqe filma kinematografike, lastra filmike etj.
Lëkurat dhe gëzof.
Druri dhe artikujt prej druri, qymyr druri
Perla kulturore ose të kultivuara, gurë të çmuar ose gjysmë të çmuar, metale të çmuar dhe artikuj prej tyre, imitacionet e bizhuterive dhe monedhat
Artikuj prej hekuri dhe celiku
Motorët e anijeve luftarake, dhe mjete të tjera që përdoren për qëllime ushtarake
Pajisje transporti
Anije, varka, struktura lundruese
Instrumente optike, fotografike dhe kinematografike dhe aparat që përbëhen nga metale të çmuara.
Orë, të ndryshme dore dhe muri dhe pjesët e tyre.
Instrumente muzikore
Armë luftarake, çifte, granata
Lojra, elektronike fati. .
Vepra arti, arti koleksionist dhe antik.

Minimize

Australi

Kafshë të gjalla,
Pemët edhe bimë të tjera, qepujka, rrënjë dhe lule si dhe gjethe dekorative.
Perimet ushqimore, rrënjë të caktuara dhe zhardhokë.
Farat vajore dhe frutat me përmbajtje vajore, fara, fruta, bimë industriale ose mjekësore, kashta dhe tagjia.
Lëndët djegëse minerale dhe vajrat minerale.
Kimikate inorganike, përbërës organik ose inorganik të metaleve të çmuara, materiale radioaktive.
Ngjyrosje ekstrakte, pigmente dhe bojra të tjera ngjyruese
Eksplozivë, përfshirë këtu edhe fishekzjarret
Artikuj prej lëkure, çantë dore. Valixhe etj prej lëkure.
Materiale promocionale që kanë lidhje me produktet e ndaluara.
Produkte prej qeramike.
Substanca radioaktive.
Termometër që përmbajnë zhivë.
Armë dhe municione, armë zjarri

Minimize

Belgjikë

Kafshë të gjalla, me përjashtim të bletëve, krimb mëndafshi
Ngjyrosje ekstrakte, pigmente dhe bojra të tjera ngjyruese
Eksplozivë
Artikuj fotografike apo filma kinematografike pornografike.
Gazeta që përdorin propagande dhunuese dhe pushtuese, ose ndonjë proçedurë tjetër të ngjashme.

Minimize

Bullgari

Substanca narkotike, materiale helmuese
Armë, municione, eksplozivë, materiale të djegshme ose të rrezikshme
Artikuj imorale
Objekte të cilat për nga natyra ose nga paketimi mund të vërë në rrezik zyrtarët, dëmtojnë objektet e tjera postare ose pajisjet postare
Materiale fetare që lidhen me grupe ose organizata të ndaluara ose të paregjistruara.
Monedha, letra me vlerë bankare.
Gure të çmuar, bizhuteri

Minimize

Francë

Kafshë të gjalla
Pemët edhe bimë të tjera, qepujka, rrënjë dhe lule si dhe gjethe dekorative.
Bimët e gjalla dhe pjesët e bimëve të gjalla.
Perimet ushqimore, rrënjë të caktuara dhe zhardhokët
Farat vajore dhe frutat me përmbajtje vajore, fara, fruta, bimë industriale ose mjekësore, kashta dhe tagjia
Materiale radioaktive
Ngjyrosje ekstrakte, pigmente  dhe bojra të tjera ngjyruese.
Eksplozivë
Drurë dhe artikujt prej druri, qymyr druri.
Fije të veçanta, spango, koordonë, litarë dhe kabllo dhe artikujt të tjerë.
Perla kulturore ose të kultivuara, gurë të çmuar ose gjysmë të çmuar, metale të çmuar dhe artikuj prej tyre, imitacionet e bizhuterive dhe monedhat.
Elementë radioaktive.
Materiale lufte, armë ushtarake, revole, pistoletë, fishekë
Lojra,  elektronike fati, pajisjet e lojërave të bixhozit

Minimize

Greqi

Kafshë të gjalla
Mishi
Pemët edhe bimë të tjera, qepujka, rrënjë dhe lule si dhe gjethe dekorative
Perimet ushqimore, rrënjë të caktuara dhe zhardhokët
Rrëshirat dhe lëngje te ndryshme.
Squfur, gurë, material suvatimi, gëlqerë dhe çimento
Lëndët djegëse minerale dhe vajrat minerale
Kimikate inorganike, përbërës organik ose inorganik të metaleve të çmuara, (materiale radioaktive ).
Produkte farmaceutike, ilaçe pa emra, që nuk janë të shënuara qartë me emër dhe dozën e substancave aktive si dhe emrin dhe adresën e prodhuesit
Eksplozivë
Artikuj me përmbajtje kryengritëse qarkullimi i të cilave është i ndaluar
Perla kulturore ose të kultivuara, gurë të çmuar ose gjysmë të çmuar, metale të çmuar dhe artikuj prej tyre, imitacionet e bizhuterive dhe monedhat
Armë të të gjitha llojeve, armë zjarri, pistoleta, revole.
Lojra, pajisjet e sportit pjesët dhe plotësuesit e tyre, letra loje, fishekzjarre

Minimize

Gjermani

Kafshë të gjalla
Mishi
Pemët dhe bimë të tjera, qepujka, rrënjë dhe lule si dhe gjethe dekorative.
Rrëshirat dhe lëngje te ndryshme.
Pregatitjet e mishit, të peshkut dhe jovertebrorëve të tjerë ujorë.
Pije alkoolike dhe uthull
Squfur, gurë, material suvatimi, gëlqere dhe çimento
Mineral, dhe mineral me ngjyra.
Kimikate inorganike, përbërës organik ose inorganik të metaleve të çmuara, (gaz, lëndë gërryese, substanca helmuese)
Kimikate organike (lëngje me permbajtje alkooli 82% e sipër)
Druri dhe artikujt prej druri, qymyr druri
Prodhimet e kashtës ose materiale të tjera thurrëse.
Artikuj në kundërshtim me kushtetutën, që do të thotë propaganda dhe sabotazh, nxitje të urrejtjes racore, artikuj me përmbajtje dhunën.
Perla kulturore ose të kultivuara, gurë të çmuar ose gjysëm të çmuar, metale të çmuar dhe artikuj prej tyre, imitacionet e bizhuterive dhe monedhat.
Metale bazë dhe artikujt e metaleve bazë (alumini, zink, metaloqeramika,  dhe artikujt prej tyre)
Mjete që mund të përdoren për të falsifikuar monedha ose dokumenta ose që mund të bëjnë të mundur prodhimin e letrave bankare me vlerë.
Makineri dhe pajisje elektrike dhe pjesët e tyre, regjistrues të zërit dhe riprodhuesit.
Armë zjarri .
Armë loder, importimi i të cilave është i përjashtuar sipas legjislacionit të armëve.
Vepra arti, arti koleksionist dhe antik, (monedha dhe medalje

Minimize

Hollandë

Kafshë të gjalla
Mishi
Peshku dhe guackore të tjera ujore
Prodhimet e përditshme; vezët e zogjve, produkte ushqimore, mjalt natyral
Pemët edhe bimë të tjera, qepujka, rrënjë dhe lule si dhe gjeth dekorativ
Perimet ushqimore, rrënjë të caktuara dhe zhardhokët
Yndyrnat bimore, vajrat dhe produktet e tyre.
Duhani dhe produkte të duhanit
Squfur, gurë, material suvatimi, gëlqere dhe çimento
Lëndët djegëse minerale dhe vajrat minerale
Kimikate inorganike, përbërës organik ose inorganik të metaleve të çmuara, (substanca radioaktive)
Kimikate organike
Produkte farmaceutike, serum dhe vaksinat
Ngjyrosje ekstrakte, pigmente dhe bojra të tjera ngjyruese
Eksplozivë
Mallra fotografike apo kinematografike (Nitrocellulosic films)
Produkte të ndryshme kimike
Shkrime ofenduese dhe sulmuese dhe materiale me përmbajtje imorale
Perla kulturore ose të kultivuara, gurë të çmuar ose gjysëm të çmuar, metale të çmuar dhe artikuj prej tyre, imitacionet e bizhuterive dhe monedhat
Vegla, thikpunues, lugë dhe pirun prej metali

Minimize

Hungaria

Instrumentet monetare kombëtare.
Substancat narkotike dhe materialet radioaktive
Pleh natyror, gjethet e patates , domates
Botimet e shtypit, materiale të shtypura, ilustrime dhe artikuj të dëmshëm për vlerat e përgjithshme të njeriut dhe atyre përgjegjës për të krijuar armiqësi me Republikën e Hungarisë ose një vend tjetër ose kundër ndonjë populli, race, feje ose shtetësie
Instumente që mund të përdoren si armë sulmuese
Audio të kopjuara, video kaseta disk, përfshirë edhe CD, të cilat cënojnë të drejtat e autorit.

Minimize

Irlandë

Kafshë të gjalla
Peshku dhe guackore të tjera ujore
Prodhimet e përditshme; vezët e zogjve, produkte ushqimore, mjalt natyral, ( gjalp, krem, margarinë, qumësht)
Gëzof dhe prodhimet prej tyre
Kimikate organike, substanca narkotike
Produkte farmaceutike
Shkrime, libra, fotografi me permbajtje imorale, të turpshme, falsifikime të shënimeve tenderave ligjore

Minimize

Itali

Kafshë të gjalla, produkte me origjinë shtazore
Mishi
Peshku dhe guackore të tjera ujore
Prodhimet e përditshme; vezët e zogjve,  produkte ushqimore, mjaltë natyral
Produkte me origjinë shtazore
Produkte bimore/perime
Yndyrnat bimore, vajrat dhe produktet e ndarjes së tyre
Ushqime të përgatitura, pije, pije alkoolike, uthull.
Pregatitjet e mishit, të peshkut dhe jovertebrorëve të tjera ujore
Pregatitjet prej zarzavateve, frutave, dhe pjesë të tjera bimore
Duhani dhe zëvendësuesit e përpunuar të duhanit
Produkte minerale
Mineralet dhe mineralet me ngjyra
Lëndët djegëse minerale dhe vajrat minerale
Produktet e industrive kimike
Pleh
Sapun, preparatet larëse, preparate lubrifikimi
Substancë albuminoide, niseshte e modifikuar, ngjitëse, enzimat
Eksplozivë
Gëzof  dhe prodhimet prej tyre
Vepra arti, arti koleksionist dhe antic, trofe gjuetie,  për vendet të cilat nuk janë pjesë e komuniteteve Europiane

Minimize

Japoni

Kafshë të gjalla
Produkte me origjinë shtazore
Mishi
Pemët edhe bimë të tjera, qepujka, rrënjë dhe lule si dhe gjethe dekorative
Perimet ushqimore, rrënjë të caktuara dhe zhardhokët
Farat vajore dhe frutat me përmbajtje vajore, fara, fruta, bimë industriale ose mjekësore, kashta dhe tagjia.
Lëndë djegëse, helmuese.
Kimikate organike
Produkte farmaceutike
Pleh
Imitacione ose fallsifikime të monedhave, faturave, banknotes dhe letrave me vlerë
Armë dhe municione, armë zjarri
Vepra arti, arti koleksionist dhe antik, pullë postare të fallsifikuara dhe të imituara dhe pajisje që mund të bëjnë të mundur prodhimin e pullave dhe vulave të taksave të ndryshme postare
Artikuj të ndaluar me ligj ose dekret, vizatime të turpshme, mariuane
Artikuj që dëmtojnë sigurine dhe moralin publik.

Minimize

Kanada

Kafshë të gjalla
Mishi
Peshku dhe guackore të tjera ujore
Squfur, gurë, material suvatimi, gëlqere dhe çimento
Lëndët djegëse minerale dhe vajrat minerale
Kimikate inorganike, përberës organik ose inorganik të metaleve të çmuara, (klor, arsenik, kalcium, acid nitrik etj)
Kimikate organike
Ngjyrosje ekstrakte, pigmente dhe bojra të tjera ngjyruese
Substancë albuminoide, niseshte e modifikuar, ngjitëse, enzimat
Eksplozivë
Produkte të ndryshme kimike
Artikuj prej hekuri dhe çeliku
Motor rakete, aparat zjarri
Armë zjarri, granata, predha shpërthyese, municione për raketa, për armë të vogla, plumba
Municione inerte, kopje municionesh

Minimize

Kinë

Armët, municionet dhe eksplozivë të të gjitha llojeve
Monedha, banknotes, letra me vlerë
Materiale të ndryshme, filma, fotografi, filma kinematografik, kaseta video, të cilat jane të dëmshme për interesat politike, ekonomike, kulturore, dhe morale të Republikës së Kinës.
Helme vdekjeprurës të të gjitha llojeve
Opium, morfinë, heroinë, marjuanë
Kafshë, bimë dhe produkte të tyre të infektuara me sëmundje
Sende ushqimore të ndryshme.
Platin, flori, argjend të prodhura ose jo, gurë të çmuar, bizhuteri dhe artikuj të tjerë me vlerë.

Minimize

Montenegro

Objekte postare të thjeshta dhe të regjistruara që përmbajnë banknotes dhe letra të tjera me vlerë

Minimize

Qipro

Kafshë të gjalla
Mishi
Peshku dhe guackoret të tjera ujore
Prodhimet e përditshme; vezët e zogjve, produkte ushqimore, mjalt natyral
Pemët edhe bimë te tjera, qepujka, rrënjë dhe lule si dhe gjeth dekorativ
Perimet ushqimore, rrënjë të caktuara dhe zhardhokët
Fruta, arra, agrume dhe pjepra
Farat vajore dhe frutat me përmbajtje vajore, fara, fruta, bime industriale ose mjekësore, kashta dhe tagjia
Rrëshirat dhe lëngje
Yndyrnat bimore, vajrat dhe produktet e ndarjes së tyre
Pregatitjet e mishit të peshkut dhe jovertebrorëve të tjera ujore
Pregatitjet prej drithrave, miellit apo niseshte qumshtit/produktet e ëmbëlsirës
Pregatitjet prej zarzavateve, frutave,  dhe pjesë te tjera bimore
Publikime me tematike kryengritëse
Perla kulturore ose të kultivuara, gurë të çmuar ose gjysëm të çmuar, metale të çmuar dhe artikuj prej tyre, imitacionet e bizhuterive dhe monedhat
Vegla , thikpunues, lugë dhe pirun prej metali
Armët dhe municionet, pjesët dhe plotësuesit e tyre(që janë të ndaluar me rregullore

Minimize

Portugali

Kafshë të gjalla , përjashtim bëjnë bletët, krimb mëndafshi.
Produkte me origjine shtazore.
Pemët edhe bimë të tjera, qepujka, rrënjë dhe lule si dhe gjethe dekorative.
Sheqer .
Kakao dhe pregatitjet prej kakaos.
Substanca radioaktive
Eksplozive
Substanca të djegshme.
Publikime imorale.
Produkte që përmbajnë lëkurat e kafshëve.
Orët me rrip lëkure.
Instumente muzikore( që kanë në përmbajtje pjesë lëkure)
Armë dhe municione

Minimize

Serbi

Objekte postare të thjeshta dhe të regjistruara që përmbajne banknotes dhe letra të tjera me vlerë.


Minimize

Spanjë

Municion, armë dhe pjesë të tyre, dhe çdo objekt I kësaj natyre edhe kur shoqërohen me dokument do të dorëzohen tek autoritetet përkatëse të vendit

Minimize

Zelandë e Re

Kafshë të gjalla
Peshk dhe jovertebrorët e tjerë ujore
Prodhimet e përditshme; vezët e zogjve, produkte ushqimore, mjaltë natyral
Mbetjet  nga industrite ushqimore
Duhani dhe produktet
Çeliku, hekuri
Substanca radioaktive
Kimikate organike
Produkte farmaceutike, kokainë, kanabis
Eksplozive
Druri dhe artikijt prej druri
Artikuj, gazeta , libra me përmbajtje të turpshme, banknotes dhe letra të tjera me vlerë
Helmeta motorçikletë
Monedha/lekë  fallso, monedha ari
Armë sulmuese, thika, shpatë.
Armë dhe municione, mjete ushtarake.

Sherbimet postare qe ofron Posta Shqiptare |Sherbime Universale Postare |Shërbimi Postar|Lista e mallrave të ndaluara|Tarifa|Kodi Postar |
Copyright 2018 Posta Shqiptare

social

Na ndiqni në 

                       Email