8
8

New MALLRA TË NDALUARA

/New MALLRA TË NDALUARA
New MALLRA TË NDALUARA 2019-07-30T11:15:41+02:00
mallra-te-ndaluara

MALLRA TË NDALUARA

Mallra të ndaluara në Shqipëri

Ndalohen sendet, për të cilat është i ndaluar importimi apo qarkullimi në vendin e destinacionit. Ndalohen monedhat, biletat e bankës, kartëmonedhat, çeqet e udhëtimit, platin, ar, sende të çmueshme.
Ndalohet dërgimi nëpërmjet shërbimeve postare ose marrja në dorëzim prej tyre e kolive që përmbajnë sende që për natyrën e tyre paraqesin rrezik për jetën dhe shëndetin e njerëzve, siç janë lëndët plasëse, narkotike, djegëse dhe radioaktive, helmet, armët, e të tjera të kësaj natyre si edhe e atyre që përmbajnë literaturë pornografike.
Ndalohen kolitë që përmbajnë sende që për natyrën e tyre prishen shpejt dhe nuk i’u rezistojnë kushteve të transportit. Ndalohet futja në shtypshkrime dhe cekograme e njoftimeve ose dokumentave që kanë karakterin e një korrespondence aktuale dhe personale.

 

Mallra të ndaluara në Amerikë

 • Kafshë të gjalla, përjashtim bëjnë bletët, krimb mëndafshi, insekte të caktuara.
 • Mishi.
 • Prodhimet e përditshme; vezët e zogjve, produkte ushqimore, mjaltë natyral.
 • Produkte të tjera me origjinë shtazore.
 • Pemët edhe bimë të tjera, qepujka, rrënjë dhe lule si dhe gjethe decorative.
 • Fruta, arra, agrume dhe pjepra.
 • Kafe, çaj dhe erëza.
 • Drithëra.
 • Niseshte, grurë etj.
 • Farat vajore dhe frutat me përmbajtje vajore, fara, fruta, bimë industriale ose mjekësore, kashta dhe tagjia.
 • Rrëshirat dhe lëngje të ndryshme.
 • Duhani dhe zëvendësuesit e përpunuar të duhanit.
 • Yndyrnat bimore, vajrat dhe produktet e tyre.
 • Ushqime të përgatitura, pije, pije alkoolike, uthull.
 • Lëndët djegëse minerale dhe vajrat minerale (karburantet e djegshme, vajrat dhe produktet e tyre).
 • Kimikate inorganike, përbërës organik ose inorganik të metaleve të çmuara( eksplozivë, lëndë të ndezshme).
 • Kimikate organike (narkotike, opium).
 • Pleh.
 • Produkte farmaceutike, substanca infektuese, serum, ushqime pa markë.

 

Mallra të ndaluara në Angli

 • Kafshë të gjalla.
 • Mishi.
 • Peshku dhe guackore të tjera ujore.
 • Produkte me origjinë shtazore.
 • Pemët edhe bimë të tjera, qepujka, rrënjë, lule dhe gjethe decorative.
 • Perimet ushqimore, rrënjë dhe zhardhokë të ndryshëm.
 • Farat vajore dhe frutat me përmbajtje vajore, fara, fruta, bimë industriale ose mjekësore, kashta dhe tagjia.
 • Squfur, gurë, material suvatimi, gëlqere dhe çimento.
 • Kimikate inorganike, përbërës organik ose inorganik të metaleve të çmuara (të gjitha substancat radioaktive të cilat lëshojnë rrezet alfa, beta ose gama).
 • Pleh.
 • Eksplozivë.
 • Gëzof.
 • Libra të shtypura, gazeta, piktura dhe produkte të tjera të industrisë së printimit, që kanë në përmbajtje tema të turpshme dhe të frikshme.
 • Pajisje që mund të realizojnë imitimin e ndonjë pulle aktuale postare.
 • Makineri dhe pajisje elektrike dhe pjesët e tyre, regjistrues të zërit dhe riprodhuesit.
 • Armët dhe pjesët përbërëse që klasifikohen si municione të luftës.
 • Vepra arti, koleksionist dhe antik, mallra që janë në kundërshtim me të drejtën e autorit.

 

Mallra të ndaluara në Austri

 • Kafshë të gjalla.
 • Mishi.
 • Peshku dhe guackore të tjera ujore.
 • Prodhimet e përditshme; vezët e zogjve, produkte ushqimore, mjalt natyral.
 • Produkte me origjinë shtazore.
 • Pemët edhe bimë të tjera, qepujka, rrënjë, lule dhe gjethe decorative.
 • Perimet ushqimore, rrënjë të caktuara dhe zhardhokët.
 • Fruta, arra, agrume dhe pjepra.
 • Kafe, caj dhe erëza.
 • Drithëra.
 • Farat vajore dhe frutat me përmbajtje vajore, fara, fruta, bimë industriale ose mjekësore, kashta dhe tagjia.
 • Rrëshirat dhe lëngje.
 • Yndyrnat bimore, vajrat dhe produktet e ndarjes së tyre.
 • Përgatitjet prej drithrave, miellit apo niseshte qumshtit/produktet e ëmbëlsirës.
 • Përgatitjet prej zarzavateve, frutave, dhe pjesë të tjera bimore.
 • Pije alkoolike dhe uthull.
 • Mbetjet dhe kthimet nga industritë ushqimore, foragjere e përgatitur për kafshët
 • Duhani dhe zëvendësuesit e përpunuar të duhanit.
 • Squfur, gurë, material suvatimi, gëlqere dhe çimento
 • Lëndët djegëse minerale dhe vajrat minerale
 • Kimikate inorganike, përbërës organik ose inorganik të metaleve të çmuara, (acid kloorhidrik, acid sulfurik, nitrat kalciumi).
 • Kimikate organike.
 • Produkte farmaceutike, produkte që përmbajnë substancë narkotike.
 • Pleh.
 • Sapun, preparatet larëse, preparate lubrifikimi.
 • Substancë albuminoide, niseshte të modifikuar, enzima ngjitëse.
 • Eksplozivë.
 • Produkte të ndryshme kimike.
 • Disqe fotografike apo disqe filma kinematografike, lastra filmike etj.
 • Lëkurat dhe gëzof.
 • Druri dhe artikujt prej druri, qymyr druri.
 • Perla kulturore ose të kultivuara, gurë të çmuar ose gjysmë të çmuar, metale të çmuar dhe artikuj prej tyre, imitacionet e bizhuterive dhe monedhat.
 • Artikuj prej hekuri dhe çeliku.
 • Motorrët e anijeve luftarake, dhe mjete të tjera që përdoren për qëllime ushtarake.
 • Pajisje transporti.
 • Anije, varka, struktura lundruese.
 • Instrumente optike, fotografike dhe kinematografike dhe aparat që përbëhen nga metale të çmuara.
 • Orë, të ndryshme dore dhe muri dhe pjesët e tyre.
 • Instrumente muzikore.
 • Armë luftarake, çifte, granata.
 • Lojra, elektronike fati.
 • Vepra arti, arti koleksionist dhe antik.

 

Mallra të ndaluara në Australi

 • Kafshë të gjalla,
 • Pemët dhe bimë të tjera, qepujka, rrënjë, lule dhe gjethe dekorative.
 • Perimet ushqimore, rrënjë të caktuara dhe zhardhokë.
 • Farat vajore dhe frutat me përmbajtje vajore, fara, fruta, bimë industriale ose mjekësore, kashta dhe tagjia.
 • Lëndët djegëse minerale dhe vajrat minerale.
 • Kimikate inorganike, përbërës organik ose inorganik të metaleve të çmuara, materiale radioaktive.
 • Ngjyrosje ekstrakte, pigmente dhe bojra të tjera ngjyruese
 • Eksplozivë, përfshirë këtu edhe fishekzjarret
 • Artikuj prej lëkure, çantë dore. Valixhe etj prej lëkure.
 • Materiale promocionale që kanë lidhje me produktet e ndaluara.
 • Produkte prej qeramike.
 • Substanca radioaktive.
 • Termometër që përmbajnë zhivë.
 • Armë dhe municione, armë zjarri

 

Mallra të ndaluara në Belgjikë

 • Kafshë të gjalla, me përjashtim të bletëve, krimb mëndafshi.
 • Ngjyrosje ekstrakte, pigmente dhe bojra të tjera ngjyruese.
 • Eksplozivë.
 • Artikuj fotografikë apo filma kinematografike pornografike.
 • Gazeta që përdorin propagandë dhunuese dhe pushtuese, ose ndonjë proçedurë tjetër të ngjashme.

 

Mallra të ndaluara në Bullgari

 • Substanca narkotike, materiale helmuese.
 • Armë, municione, eksplozivë, materiale të djegshme ose të rrezikshme.
 • Artikuj imoralë.
 • Objekte, të cilat për nga natyra ose nga paketimi mund të vërë në rrezik zyrtarët, dëmtojnë objektet e tjera postare ose pajisjet postare.
 • Materiale fetare që lidhen me grupe ose organizata të ndaluara ose të paregjistruara.
 • Monedha, letra me vlerë bankare.
 • Gure të çmuar, bizhuteri.

 

Mallra të ndaluara në Francë

 • Kafshë të gjalla.
 • Pemët edhe bimë të tjera, qepujka, rrënjë, lule dhe gjethe dekorative.
 • Bimët e gjalla dhe pjesët e bimëve të gjalla.
 • Perimet ushqimore, rrënjë të caktuara dhe zhardhokët.
 • Farat vajore dhe frutat me përmbajtje vajore, fara, fruta, bimë industriale ose mjekësore, kashta dhe tagjia.
 • Materiale radioactive.
 • Ngjyrosje ekstrakte, pigmente dhe bojra të tjera ngjyruese.
 • Eksplozivë.
 • Drurë dhe artikujt prej druri, qymyr druri.
 • Fije të veçanta, spango, kordonë, litarë dhe kabllo dhe artikujt të tjerë.
 • Perla kulturore ose të kultivuara, gurë të çmuar ose gjysmë të çmuar, metale të çmuar dhe artikuj prej tyre, imitacionet e bizhuterive dhe monedhat.
 • Elementë radioaktive.
 • Materiale lufte, armë ushtarake, revole, pistoletë, fishekë.
 • Lojra elektronike fati, pajisjet e lojërave të bixhozit.

 

Mallra të ndaluara në Greqi

 • Kafshë të gjalla.
 • Mishi.
 • Pemët edhe bimë të tjera, qepujka, rrënjë, lule dhe gjethe decorative.
 • Perimet ushqimore, rrënjë të caktuara dhe zhardhokët.
 • Rrëshirat dhe lëngje te ndryshme.
 • Squfur, gurë, material suvatimi, gëlqerë dhe çimento.
 • Lëndët djegëse minerale dhe vajrat minerale.
 • Kimikate inorganike, përbërës organik ose inorganik të metaleve të çmuara, (materiale radioaktive ).
 • Produkte farmaceutike, ilaçe pa emra, që nuk janë të shënuara qartë me emër dhe dozën e substancave aktive si dhe emrin dhe adresën e prodhuesit.
 • Eksplozivë.
 • Artikuj me përmbajtje kryengritëse, qarkullimi i të cilave është i ndaluar.
 • Perla kulturore ose të kultivuara, gurë të çmuar ose gjysmë të çmuar, metale të çmuar dhe artikuj prej tyre, imitacionet e bizhuterive dhe monedhat.
 • Armë të të gjitha llojeve, armë zjarri, pistoleta, revole.
 • Lojra, pajisjet e sportit pjesët dhe plotësuesit e tyre, letra loje, fishekzjarre.

 

Mallra të ndaluara në Gjermani

 • Kafshë të gjalla.
 • Mishi.
 • Pemët dhe bimë të tjera, qepujka, rrënjë, lule dhe gjethe dekorative.
 • Rrëshirat dhe lëngje te ndryshme.
 • Përgatitjet e mishit, të peshkut dhe jovertebrorëve të tjerë ujorë.
 • Pije alkoolike dhe uthull.
 • Squfur, gurë, material suvatimi, gëlqere dhe çimento.
 • Mineral, dhe mineral me ngjyra.
 • Kimikate inorganike, përbërës organik ose inorganik të metaleve të çmuara, (gaz, lëndë gërryese, substanca helmuese).
 • Kimikate organike (lëngje me përmbajtje alkooli 82% e sipër).
 • Druri dhe artikujt prej druri, qymyr druri.
 • Prodhimet e kashtës ose materiale të tjera thurrëse.
 • Artikuj në kundërshtim me kushtetutën, që do të thotë propaganda dhe sabotazh, nxitje të urrejtjes racore, artikuj me përmbajtje dhunën.
 • Perla kulturore ose të kultivuara, gurë të çmuar ose gjysëm të çmuar, metale të çmuar dhe artikuj prej tyre, imitacionet e bizhuterive dhe monedhat.
 • Metale bazë dhe artikujt e metaleve bazë (alumini, zink, metaloqeramika, dhe artikujt prej tyre).
 • Mjete që mund të përdoren për të falsifikuar monedha ose dokumenta ose që mund të bëjnë të mundur prodhimin e letrave bankare me vlerë.
 • Makineri dhe pajisje elektrike dhe pjesët e tyre, regjistrues të zërit dhe riprodhuesit.
 • Armë zjarri .
 • Armë loder, importimi i të cilave është i përjashtuar sipas legjislacionit të armëve.
 • Vepra arti, arti koleksionist dhe antik, (monedha dhe medalje).

 

Mallra të ndaluara në Hollandë

 • Kafshë të gjalla.
 • Mishi
 • Peshku dhe guackore të tjera ujore
 • Prodhimet e përditshme; vezët e zogjve, produkte ushqimore, mjalt natyral
 • Pemët edhe bimë të tjera, qepujka, rrënjë dhe lule si dhe gjeth dekorativ
 • Perimet ushqimore, rrënjë të caktuara dhe zhardhokët
 • Yndyrnat bimore, vajrat dhe produktet e tyre.
 • Duhani dhe produkte të duhanit
 • Squfur, gurë, material suvatimi, gëlqere dhe çimento
 • Lëndët djegëse minerale dhe vajrat minerale
 • Kimikate inorganike, përbërës organik ose inorganik të metaleve të çmuara, (substanca radioaktive)
 • Kimikate organike
 • Produkte farmaceutike, serum dhe vaksinat
 • Ngjyrosje ekstrakte, pigmente dhe bojra të tjera ngjyruese
 • Eksplozivë
 • Mallra fotografike apo kinematografike (Nitrocellulosic films)
 • Produkte të ndryshme kimike
 • Shkrime ofenduese dhe sulmuese dhe materiale me përmbajtje imorale
 • Perla kulturore ose të kultivuara, gurë të çmuar ose gjysëm të çmuar, metale të çmuar dhe artikuj prej tyre, imitacionet e bizhuterive dhe monedhat
 • Vegla, thikpunues, lugë dhe pirun prej metali

 

Mallra të ndaluara në Hungari

 • Instrumentet monetare kombëtare.
 • Substancat narkotike dhe materialet radioactive.
 • Pleh natyror, gjethet e patates, domates.
 • Botimet e shtypit, materiale të shtypura, ilustrime dhe artikuj të dëmshëm për vlerat e përgjithshme të njeriut dhe atyre përgjegjës për të krijuar armiqësi me
 • Republikën e Hungarisë ose një vend tjetër ose kundër ndonjë populli, race, feje ose shtetësie.
 • Instumente që mund të përdoren si armë sulmuese.
 • Audio të kopjuara, video kaseta disk, përfshirë edhe CD, të cilat cënojnë të drejtat e autorit.

 

Mallra të ndaluara në Irlandë

 • Kafshë të gjalla.
 • Peshku dhe guackore të tjera ujore.
 • Prodhimet e përditshme; vezët e zogjve, produkte ushqimore, mjalt natyral, ( gjalp, krem, margarinë, qumësht).
 • Gëzof dhe prodhimet prej tyre.
 • Kimikate organike, substanca narkotike.
 • Produkte farmaceutike.
 • Shkrime, libra, fotografi me permbajtje imorale, të turpshme, falsifikime të shënimeve tenderave ligjore.

 

Mallra të ndaluara në Itali

 • Kafshë të gjalla, produkte me origjinë shtazore.
 • Mishi.
 • Peshku dhe guackore të tjera ujore.
 • Prodhimet e përditshme; vezët e zogjve, produkte ushqimore, mjaltë natyral.
 • Produkte me origjinë shtazore.
 • Produkte bimore/perime.
 • Yndyrnat bimore, vajrat dhe produktet e ndarjes së tyre.
 • Ushqime të përgatitura, pije, pije alkoolike, uthull.
 • Pregatitjet e mishit, të peshkut dhe jovertebrorëve të tjera ujore.
 • Përgatitjet prej zarzavateve, frutave, dhe pjesë të tjera bimore.
 • Duhani dhe zëvendësuesit e përpunuar të duhanit.
 • Produkte minerale.
 • Mineralet dhe mineralet me ngjyra.
 • Lëndët djegëse minerale dhe vajrat minerale.
 • Produktet e industrive kimike.
 • Pleh.
 • Sapun, preparatet larëse, preparate lubrifikimi.
 • Substancë albuminoide, niseshte e modifikuar, ngjitëse, enzimat.
 • Eksplozivë.
 • Gëzof dhe prodhimet prej tyre.
 • Vepra arti, arti koleksionist dhe antic, trofe gjuetie, për vendet të cilat nuk janë pjesë e komuniteteve Europiane.

 

Mallra të ndaluara në Japoni

 • Kafshë të gjalla.
 • Produkte me origjinë shtazore.
 • Mishi.
 • Pemët edhe bimë të tjera, qepujka, rrënjë, lule dhe gjethe decorative.
 • Perimet ushqimore, rrënjë të caktuara dhe zhardhokët.
 • Farat vajore dhe frutat me përmbajtje vajore, fara, fruta, bimë industriale ose mjekësore, kashta dhe tagjia.
 • Lëndë djegëse, helmuese.
 • Kimikate organike.
 • Produkte farmaceutike.
 • Pleh.
 • Imitacione ose fallsifikime të monedhave, faturave, banknotes dhe letrave me vlerë.
 • Armë dhe municione, armë zjarri.
 • Vepra arti, arti koleksionist dhe antik, pullë postare të fallsifikuara dhe të imituara dhe pajisje që mund të bëjnë të mundur prodhimin e pullave dhe vulave të taksave të
 • ndryshme postare.
 • Artikuj të ndaluar me ligj ose dekret, vizatime të turpshme, mariuane.
 • Artikuj që dëmtojnë sigurine dhe moralin publik.

 

Mallra të ndaluara në Kanada

 • Kafshë të gjalla.
 • Mishi.
 • Peshku dhe guackore të tjera ujore.
 • Squfur, gurë, material suvatimi, gëlqere dhe çimento.
 • Lëndët djegëse minerale dhe vajrat minerale.
 • Kimikate inorganike, përbërës organik ose inorganik të metaleve të çmuara, (klor, arsenik, kalcium, acid nitrik etj).
 • Kimikate organike.
 • Ngjyrosje ekstrakte, pigmente dhe bojra të tjera ngjyruese.
 • Substancë albuminoide, niseshte e modifikuar, ngjitëse, enzimat.
 • Eksplozivë.
 • Produkte të ndryshme kimike.
 • Artikuj prej hekuri dhe çeliku.
 • Motor rakete, aparat zjarri.
 • Armë zjarri, granata, predha shpërthyese, municione për raketa, për armë të vogla, plumba.
 • Municione inerte, kopje municionesh.

 

Mallra të ndaluara në Kinë

 • Armët, municionet dhe eksplozivë të të gjitha llojeve.
 • Monedha, banknotes, letra me vlerë.
 • Materiale të ndryshme, filma, fotografi, filma kinematografik, kaseta video, të cilat janë të dëmshme për interesat politike, ekonomike, kulturore, dhe morale të
 • Republikës së Kinës.
 • Helme vdekjeprurës të të gjitha llojeve.
 • Opium, morfinë, heroinë, marjuanë.
 • Kafshë, bimë dhe produkte të tyre të infektuara me sëmundje.
 • Sende ushqimore të ndryshme.
 • Platin, flori, argjend të prodhura ose jo, gurë të çmuar, bizhuteri dhe artikuj të tjerë me vlerë.

 

Mallra të ndaluara Montenegro

 • Objekte postare të thjeshta dhe të regjistruara që përmbajnë banknotes dhe letra të tjera me vlerë.

 

Mallra të ndaluara në Qipro

 • Kafshë të gjalla.
 • Mishi.
 • Peshku dhe guackoret të tjera ujore.
 • Prodhimet e përditshme; vezët e zogjve, produkte ushqimore, mjalt natyral.
 • Pemët edhe bimë te tjera, qepujka, rrënjë, lule dhe gjeth decorative.
 • Perimet ushqimore, rrënjë të caktuara dhe zhardhokët.
 • Fruta, arra, agrume dhe pjepra.
 • Farat vajore dhe frutat me përmbajtje vajore, fara, fruta, bime industriale ose mjekësore, kashta dhe tagjia.
 • Rrëshirat dhe lëngje.
 • Yndyrnat bimore, vajrat dhe produktet e ndarjes së tyre.
 • Përgatitjet e mishit të peshkut dhe jovertebrorëve të tjera ujore.
 • Përgatitjet prej drithrave, miellit apo niseshte qumështit/produktet e ëmbëlsirës.
 • Përgatitjet prej zarzavateve, frutave, dhe pjesë te tjera bimore
 • Publikime me tematike kryengritëse
 • Perla kulturore ose të kultivuara, gurë të çmuar ose gjysëm të çmuar, metale të çmuar dhe artikuj prej tyre, imitacionet e bizhuterive dhe monedhat
 • Vegla , thikpunues, lugë dhe pirun prej metali
 • Armët dhe municionet, pjesët dhe plotësuesit e tyre(që janë të ndaluar me rregullore

 

Mallra të ndaluara në Portugali

 • Kafshë të gjalla , përjashtim bëjnë bletët, krimb mëndafshi.
 • Produkte me origjine shtazore.
 • Pemët edhe bimë të tjera, qepujka, rrënjë, lule dhe gjethe dekorative.
 • Sheqer.
 • Kakao dhe përgatitjet prej kakaos.
 • Substanca radioactive.
 • Eksplozive.
 • Substanca të djegshme.
 • Publikime imorale.
 • Produkte që përmbajnë lëkurat e kafshëve.
 • Orët me rrip lëkure.
 • Instumente muzikore( që kanë në përmbajtje pjesë lëkure).
 • Armë dhe municione.

 

Mallra të ndaluara në Serbi

 • Objekte postare të thjeshta dhe të regjistruara që përmbajne banknotes dhe letra të tjera me vlerë.

 

Mallra të ndaluara në Spanjë

 • Municion, armë dhe pjesë të tyre, dhe çdo objekt i kësaj natyre edhe kur shoqërohen me dokument do të dorëzohen tek autoritetet përkatëse të vendit.

 

Mallra të ndaluara Zelandë e Re

 • Kafshë të gjalla.
 • Peshk dhe jovertebrorët e tjerë ujore.
 • Prodhimet e përditshme; vezët e zogjve, produkte ushqimore, mjaltë natyral.
 • Mbetjet nga industrite ushqimore.
 • Duhani dhe produktet.
 • Çeliku, hekuri.
 • Substanca radioactive.
 • Kimikate organike.
 • Produkte farmaceutike, kokainë, kanabis.
 • Eksplozive.
 • Druri dhe artikijt prej druri.
 • Artikuj, gazeta , libra me përmbajtje të turpshme, banknotes dhe letra të tjera me vlerë.
 • Helmeta motorçikletë.
 • Monedha/lekë fallso, monedha ari.
 • Armë sulmuese, thika, shpatë.
 • Armë dhe municione, mjete ushtarake.